Toves Galleri

Ved indgangen til Mariehaven finder du Toves Galleri. Her har Tove Engelbrecht sit eget keramikværksted som også fungerer som atelier, butik og udstillingssted.

Tove er udover at være billedmager og keramiker også pottekunstner med jydepotten som speciale. Hun har lært jydepotte-kunsten og overtaget pottemagerarbejdet efter sin mor Grethe Engelbrecht. I 1995 holdt mor og datter skiftedag og siden har Tove været travlt beskæftiget med at føre en tradition videre, som i særlig grad har levet i denne del af Danmark, og som havde sit udspring som decideret kvindearbejde omkring 1700-tallet, hvor »Æ Pottkuen«, som hun kaldtes, fremstillede sine potter uden brug af drejeskive men alene med et bræt, en klump ler og et par ferme hænder. Senere blev potten banket ud og tørret, skrabet tynd og derefter brændt sort i en mile. Og sådan bliver også “Æ Pottkuen” Tove Engelbrechts potter til virkelighed.

Tove Engelbrecht selv fortæller også gerne om jydepottens historie og sit eget jydepottearbejde i en moderne tid. Tove har også permanente udstillinger og salg af sit arbejde i Mariehaven.

  • Adresse
    Søndergade 20, 6823 Ansager
  • Telefonnummer
    21 22 36 71
Google Map
Services

Gift Shop
Special Event Rental
Online Gift Shop
Group Tours

Åbningstider

Torsdag, fredag, lørdag og søndag
kl. 12.00 – 20.00

Beliggenhed

Søndergade 20, 6823 Ansager

Mariehaven er et oplevelsessted i hjertet af Vestjylland, hvor Rie og Helge Engelbrecht slår dørene op for koncerter, foredrag, fællesskab og folkeliv.