Historien om Grethe Engelbrecht

Hjem Historien om Grethe Engelbrecht
ET EKSTRAORDINÆRT LIV
Grethe Engelbrecht
Da jydepottekonen, forfatteren, digteren, foredragsholderen, billedkunstneren Grethe Engelbrecht stille sov ind i december 2009 i sit hjem i Ansager, 87 år gammel, forsvandt en af de store jyske personligheder og mundtlige fortællere. Heldigvis er hendes ånd en vigtig del af Mariehaven. Grethe Engelbrechts liv udspandt sig fra 1922 til 2009. Hun evnede at række ind over hele perioden og kunne fastholde et billede, som var så folkeligt, at den enkelte kunne genfinde sig i det.
Hun var udstyret med en glæde og humor, der spillede fint ind i hendes fortællekunst. Grethe Engelbrecht troede på engle og var bogstavelig talt omgivet af dem i sit »Englehus« som i dag står som et fint og fornemt minde for eftertiden. Grethe Engelbrechts dør var altid åben, og det var hendes ønske at Englehuset måtte forblive åbent for offentligheden også efter hendes død. Overalt hænger der englefigurer og billeder med englevæsner. Englehuset, hendes private hjem, blev en attraktion i og med, at hun malede alfer, feer engle ind på alt, hvor der overhovedet var en bar flade at gøre noget med. Nogle få dage før sin død insisterede hun på at male engle på en blank glasflade i fordøren til sit hus.
Grethe Engelbrecht, 1923 - 2009
Hendes liv var eventyrligt i sig selv

Grethe Engelbrecht var altid engageret og optaget af livets store spørgsmål. De mange personlige samtaler, hun førte med folk overalt i Danmark, betød meget for hende selv og for andre. Mange søgte hendes råd og vejledning og hun delte gavmildt ud af sine timer overfor enhver, der henvendte sig.

»Mit liv har været som et eventyr. Bittesmå fortællinger, som hver for sig var så fulde af glæde, men også af megen ufred, hårdhed og gråd. Alligevel endte det godt til sidst – ligesom i det rigtige eventyr.«
BESØG WEBSHOPPEN
Populært på shoppen

Recent Posts

  Recent Comments

  Der er ingen kommentarer at vise.
  Latest Posts
  This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No feed found.

  Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  Åbningstider

  Torsdag, fredag, lørdag og søndag
  kl. 12.00 – 20.00

  Beliggenhed

  Søndergade 20, 6823 Ansager

  Mariehaven er et oplevelsessted i hjertet af Vestjylland, hvor Rie og Helge Engelbrecht slår dørene op for koncerter, foredrag, fællesskab og folkeliv.